Arrow

Infusionsoft vs Getresponse

Battle! May the best win!

Indien je nieuw bent in de wereld van online marketing zou je graag willen weten wat het verschil is tussen een email marketing systeem en infusionsoft. De mensen die Infusionsoft niet kennen zullen bijvoorbeeld een vergelijking willen met Getresponse een zeer goed en bekend email marketing systeem. Het grootste verschil wat men kent is het prijs verschil Getresponse kost 15 dollar per maand tot 1000 geabonneerden. Infusionsoft kost 199 dollar per maand. Laten we eens kijken wat we voor die bedragen krijgen en welke verschillen er zijn?

Getreponse is net als Aweber en Mailchimp een van de bekendste en beste email marketing systemen, kosten zijn goed in vergelijking met de functionaliteit die je krijgt. Het ligt allemaal heel dicht bij elkaar wat ze allemaal kunnen. Daarom raadt ik aan om een vergelijking te maken tussen 3 systemen en een proef account te openen (vaak de eerste maand gratis). Probeer het uit en oordeel zelf welke applicatie je handig vind werken. Bij Getresponse betaal je 15 dollar per maand voor 1000 contacten, hele minimale kosten toch?

Getresponse focust zich op emailmarketing simpel gezet het versturen van bulk mailberichten, lijsten van ingeschreven contacten, het inzien van statistieken over de verzonden mailing en natuurlijk het gebruik van een autoresponder. Er zijn diverse templates beschikbaar en je kan je eigen logo gebruiken. Wanneer je start met digital marketing of online marketing in je business kan Getresponse je helpen. Het is eenvoudig, mailings opstellen gaat makkelijk, het doet precies wat het moet doen!

Getresponse
Het is alleen gemaakt voor het versturen van bulk mailberichten. Bevat geen CRM functionaliteit, shopping cart, sales automation, enzovoorts. Als je alleen bulk mailberichten wilt versturen en gebruik wil maken van een auto responder kies dan Getresponse.

 

Pros:

 • Lage kosten vanaf 15 dollar per maand
 • A/B testing
 • Landingspages bouwen ingebouwd
 • Zeer veel voorbeeld temptaties beschikbaar
 • Makkelijk als test om iets te weten te komen over emailmarketing systemen

Cons:

 • Niet overzichtelijk om emails te verzenden
 • Bij groter hoeveelheid contacten begint de prijs per maand op te lopen.
 • Meerdere contact lijsten noodzakelijk.
 • Segmenteren van je doelgroep is erg lastig terwijl dit een groot verschil maakt voor je winst.
 • Je krijgt geen overzicht over het geheel, wie is er op welke lijst ingeschreven, heeft welk product, welke interesses, enzovoorts.
 • Zoals eerder vermeld het richt zich puur op email marketing.

Het grootste probleem van Getresponse: Hoe beheer ik alle informatie?  

 

Indien je besluit om met Getresponse te gaan werken loop je uit op dit grote probleem. Ja ik heb het ergste voor het laatste bewaard!! Getresponse is 1 onderdeel van wat er in het gehele plaatje nodig is, dus zijn er ook andere systemen nodig. Bekijk de afbeelding eens goed en vraag jezelf af of je dit wilt? Ik wil het zeker niet!!!

Infusionsoft
De oplossing, maak gebruik van Infusionsoft. Infusionsoft is de oplossing die alle functionaliteit biedt in 1 systeem. 1 systeem waar alles in staat. Door gebruik te maken van 1 systeem voor het gehele plaatje: Hoef je alleen dat systeem aan te schaffen!  Alles overtypen en synchroniseren zit je ook niet op te wachten. Hoe technisch ben je, net zo technisch als ik? Er zijn geen koppelingen nodig (met dure programmeurs) om alles met elkaar te verbindingen.

Infusionsoft bevat een CRM system, marketing automation, sales automation, affiliate programma en e-commerce.
Uiteindelijk moet je zelf de beslissing maken over Infusionsoft, je weet wel dat ik een fan ben. Wat bedoel ik met het grote geheel?

Kijk en bepaal zelf, dit zijn onderdelen die in ieder bedrijf van toepassing zijn.

1. Aandacht trekken
2. Boeien en binnen halen van leads
3.  Verzorgen (opvoeden) van prospects
4. Converteren van prospects naar klanten
5. Leveren van producten en/of diensten
6. Upsell en herhaal opdrachten
7. Verkrijgen van referenties / testemonials

 

Lifecycle marketing - the big picture

 

Lees meer over lifecylce marketing
Lees meer over infusionsoft

 

Leave A Response

* Denotes Required Field